Kategorier
Badrumsrenovering

Unga människor i Uppsala satsar gärna på en badrumsrenovering

Det är inte helt ovanligt att unga människor vill ha en badrumsrenovering utförd när de flyttar till Uppsala. Stil och kvalitet är något som uppskattas högt.

Det finns en tendens till att unga människor vill ha stil och kvalitet på de prylar de omger sig med och tillika på det sätt de bor. Enkelt och rent är ledord. Minimalistiskt är andra ledord. Man har helt enkelt tröttnat på den föregående generationen som ville ha prylar överallt, högt och lågt. Det fanns ingen ände på allt som sparades från gamla hem.

Trots enkelhet, stil och renhet är det många som hyllar hållbarhet i samma veva. De kan gärna tänka sig att renovera ett badrum samtidigt som de då söker efter begagnat badrumsporslin i second hand-affärer och på återbruk. Det är inget som säger att man inte kan ha ett funkisbadrum och samtidigt hålla det enkelt och rent. “Less is more” är ett uttryck som följer med det.

En badrumsrenovering i Uppsala kan vara enkel eller bli komplicerad

Det finns inga garantier för att en badrumsrenovering blir gjord på ett enkelt och smärtfritt sätt. När man bryter upp golv och kakel, eller plastmattor med för den delen, kan man hitta fukt- och mögelskador som man inte visste om sedan tidigare. Ju förr dess bättre är regeln när det gäller att ta hand om sådant. Skulle så vara fallet är det bara att göra rent hus innan allt det nya läggs in.

Är det så att allt är i sin perfekta ordning och det nyligen har gjorts en renovering där man tog hand om ytskiktet på bästa sätt, är det bara att sätta in det nya porslinet och allt det andra man vill ha utbytt. Det kan vara ett badkar eller en ny duschkabin som ska på plats istället för det gamla som inte fungerade optimalt.